מתכון חגיגי, להכנת אסאדו מקורמל בתנור. בניצוחו של השף אורי נירינסקי מבית המסעדה הכנענית
מאת:רותה דנינו
אסאדו מקורמל בתנור
מצרכים
לאסאדו:
2 ק"ג נתח
אסאדו בקר (עדיף עם העצם) |
1 כף זנגוויל טרי מגורד בפומפיה דקה |
5 שיני שום קצוצות |
1 כף פפריקה
מתוקה |
1 כף טימין קצוץ |
1 כוס סילאן |
מלח ופלפל שחור
גס |
2 כפות ריבת
שזיפים |
1/3 כוס שמן זית |
1/2 כוס סוכר חום |
אופן
ההכנה:
מערבבים
יחד את כל חומרי התיבול לתערובת אחידה.
מורחים את התערובת תוך כדי עיסוי על הבשר ומניחים בתבנית אפייה מתאימה.
סוגרים
את התבנית היטב כדי למנוע התאדות נוזלים בזמן הצלייה.
מכניסים
לתנור לחום של 170 מעלות למשך 4 שעות.
בגמר
הצלייה יוצקים את הרוטב שנשאר בתבנית לסיר קטן ומבשלים עד שהנוזל הופך לסירופ
סמיך.
את
הרוטב המוסמך יוצקים על האסאדו בזמן ההגשה לקבלת ציפוי מזוגג.
מומלץ
להגיש עם תפוחי אדמה קטנים או ירקות שורש.
*מתאים
מאוד עם צ'ימיצ'ורי מעל - להלן המתכון
מצרכים
לצ'ימיצ'ורי:
1/2 ק"ג
כוסברה קצוצה |
1 כוס מיץ לימון
סחוט |
1 חבילה בצל ירוק קצוץ |
5 כוסות שמן זית |
1 פלפל אדום קצוץ דק |
מלח דק |
10 שיני שום קצוץ דק |
פלפל שחור גרוס |
אופן
ההכנה:
שמים
בקערה את כל הקצוצים, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון, מערבבים, מוסיפים שמן זית
ומערבבים
בתיאבון
J
השף אורי נרינסקי מסעדת הכנענית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה